Skala – Smak 2020

Kunden:

Skala-gruppen utgjør Norges største og bredeste fagmiljø innen prosessteknologi og driftsstøtte til norsk matindustri.

Skala AS er morselskapet og en del av et stort kunnskaps- og leveransemiljø til næringsmiddelrelatert industri gjennom eierskap i fire selskaper; Skala Maskon, Skala Robotech,  Skala Fabrikk og Forberg International.

Oppdraget:

Skala er en trofast kunde vi har bygget stands for flere ganger på både AquaNor og Nor-Fishing. Dette var første gang på SMAK, og konseptet fra fjorårets AquaNor skulle videreføres og tilpasses en mindre standstørrelse og en ny målgruppe.

Løsningen:

Budskap og tekster ble justert for å treffe kunder i matindustrien på områdene hygiene og emballasje, og nye duker ble produsert pga nytt format på veggene – ellers ble det ikke gjort store endringer i tidligere løsning. Ombruk er også bærekraftig!

Veggen er bygget med beMatrix systemvegger, og kledd med Dekotex duk. Produktplatene er laget i eikefiner, med påmonterte hyller fra IKEA. Disken er gjenbruk fra tidligere messer; også den i eikefiner. Gulv er eikelaminat, noe som løfter standarden betraktelig i forhold til f.eks. enkle teppefliser.

Standen var relativt liten: 8 x 3 m, og for å gi opplevelse av litt større stand, valgte vi å høyne bakveggen fra standard 2,5 til 3 m. Dette medfører en ikke uvanlig utfordring: å få naboen til å gå med på samme vegghøyde. Her gjelder det å ta kontakt med naboen så tidlig som mulig i prosessen, slik at ingen ødelegger for hverandre. I dette tilfellet løste det seg ved at naboen fikk bruke «vår» bakvegg og vi produserte og monterte duken. Gode naboforhold er alfa og omega – også i messehallen!