Skala – Aquanor 2017

Kunden

Skala-gruppen utgjør Norges største og bredeste fagmiljø innen prosessteknologi og driftsstøtte til norsk matindustri.

Skala AS er morselskapet og en del av et stort kunnskaps- og leveransemiljø til næringsmiddelrelatert industri gjennom eierskap i fire selskaper; Skala Maskon, Skala Robotech,  Skala Fabrikk og Forberg International.

Oppdraget

Skala er en trofast kunde vi har bygget stands for flere ganger på både Aqua Nor og Nor-Fishing. Aqua Nor er et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og samler rundt 20.000 besøkende fra 65 nasjoner.

Standen var 7 x 9 m med tre åpne sider. På dette arealet skulle vi få plass til tre store maskiner, et bakrom, en «ren sone» for hygiene produkter, en skjermet møteplass og en disk med servering – og gjerne en tydelig avgrensing mellom produktsonene. Mye som skal inn på liten plass – en ikke uvanlig utfordring i messebransjen.

Løsningen

Vi startet med å lage et tydelig skille mellom maskiner og serverings-/møtedel. Ettersom maskinene ikke skulle være fullt operative, men demonstreres vha demofilmer på skjerm, slapp vi å tenke på tilkobling av vann og ekstra strøm, og vi sto friere til å plassere maskinene ut mot midtgangen, slik at de kunne være et trekkplaster for de besøkende.

Klumpete maskiner på liten plass er alltid utfordrende for standdesignere; men her ga vi dem luft ved å plassere en frittstående Duo PrintFrame mellom dem med havmotiv på begge sider.

Havmotivet ble tatt opp igjen på fondveggen i standen; PrintFrame tekstilprint på 7 x 3,5 m, og rammet inn av en snekkerbygget nisje malt i blåfargen fra Skalas fargepalett. Veggene ble gitt liv med et annet element fra Skalas designprofil; utskåret foliedekor formet som en fisk, Skalas symbol for fiskeindustri og akvakultur.

En spesialbygget disk fungerte både som lager og serveringsdisk. Fiskeskinn-motivet i front ble gjentatt som foliedekor på pleksiveggene rundt sittegruppen ute på standen.

Belysning i telthaller som her er alltid utfordrende. Ute på standen monterte vi en lysrigg, som også ble brukt til å lede strøm ned til maskinene, ettersom det ikke var aktuelt med oppbygget gulv i dette tilfellet.

I nisjen rundt serveringsområdet la vi inn downlights, og som prikken over i’en laget vi lamper av Skalas egne bøtter. En morsom måte å vise fram et av kundens produkter og en fin «icebreaker».