Furuno på Nor Shipping 2019

Kunden

Furuno Norge AS er en salgs- og service organisasjon som leverer navigasjons- kommunikasjons- og fiskeletingsutstyr til norske, russiske og brasilianske verft og redere. Furuno Norge har hovedkontor i Ålesund og avdelingskontorer i Bergen og Oslo. Furuno har hovedkontor i Japan og er verdensledende leverandør av skipselektronikk.

Vi har levert stands til Furuno ved flere anledninger på NorFishing og AquaNor, men dette er første gang vi bygger stand for dem på NorShipping.

Oppdraget

Furuno er et godt eksempel på kunden som i store trekk vet hva de vil ha, men som trenger hjelp til å tegne ut ting i målestokk og 3D, velge de riktige materialene og få omsatt ideene i praksis. Og ikke minst, hente ut info om alle tekniske behov slik at alle ting fungere sammen på standen. Her er det mange skjermer og instrumenter som krever oppkobling av internett og riktig strøm, noe vi som profesjonelle standbyggere er vant til å håndtere. Ved å få direkte kontakt med tekniske fagpersonell hos kunden underveis, kommer vi lettere til riktig totalløsning.

Løsningen

Dette er en snekkerbygget stand med god plass til både lager og tekniske installasjoner på baksiden. Eget teknisk rom med god lufting er viktig med så mye teknisk utstyr.

Bruk av forskjellig gulvbelegg på deler av standen er en fin måte å forsterke skillet mellom ulike soner på standen. Her skal venstre halvdel av standen illudere miljøet på en skipsbro. Løsningen ble skipsgulvlaminat og stort folieprint med bølgende hav på fondveggen.

På den andre halvdelen av standen fungerer en spesialbygget disk med pleksitopp og skyvedører i bakkant som både info- og serveringsdisk og som utstillingsmonter for utvalgte produkter.

All kabling ut til maskinene må skjules i gulvet. Ikke alle messehaller har kulverter i gulvet for å skjule slike ledninger. Løsningen blir da enten oppbygget gulv – en stilig, men relativt dyr løsning. Et enklere alternativ er å felle ned kablene i en padding under teppet. Skjuler kabler og gir et godt og passe mykt underlag for lange messedager.