Category
Grafisk design, Utsmykning

Skala kontordekor

Kunden:

Skala-gruppen utgjør Norges største og bredeste fagmiljø innen prosessteknologi og driftsstøtte til norsk matindustri.

 

Skala AS er morselskapet og en del av et stort kunnskaps- og leveransemiljø til næringsmiddelrelatert industri gjennom eierskap i fire selskaper; Skala Maskon, Skala Robotech,  Skala Fabrikk og Forberg International. Hovedkontoret er på Helsfyr i Oslo og øvrige kontorer ligger i Stavanger, Drammen, Heimdal og Stjørdal. Kontorinnredningen var vårt første oppdrag for Skala. Siden har de vært en trofast kunde, primært på messestands på AquaNor, Nor-Fishing, FoodTech Herning og nå sist; SMAK 2020.

Oppdraget:

Modus Design ble i første omgang invitert til å gi tilbud på foliering av glassvegger i Skalas nye lokaler på Helsfyr. Etter første møte og presentasjon av våre ressurser og kompetanse, ble forespørselen utvidet til å være med på å videreutvikle et konsept for både design av vindusfolien og øvrig dekor på vindusflater og vegger. Fargevalg og inndeling av soner var bestemt, og det lå noen føringer og ønsker om hvordan dekoren og skiltingen av rommene skulle reflektere landsdeler i Norge.

 

Våre grafiske designere utviklet et design for glassdekoren med utgangspunkt i Skalas logo og profilprogram. Videre foreslo vi bruk av store, heldekkende bilder på vegg – i kombinasjon med detaljbilder fra gulv til tak på utvalgte glassflater. Baksiden av disse flatene fungerte som whiteboards i de respektive møterom. De største veggbildene er PrintFrame (tekstilprint i ramme) – de andre er printet folie.

 

Romnummer og navneskilt ble laget i foliedekor, montert direkte på den foliedekoren på glassveggene. I stedet for vanlig frostet folie, brukte vi et mattlaminat som vindusdekor. Laminatet gir et bedre og klarer lysgjennomslipp, samtidig som det dekker veldig godt for innsyn.

 

Løsningene ble presentert gjennom 2D-skisser og i 3D.

 

Omfang:

15 kontorer med foliedekor, 3 heldekkende vegger med printframe, 8 whiteboards

 

Utvikling av foliedekor glassvegger, bildeutvalg/utsnitt
All folie er produsert og bearbeidet i eget hus
Montering

Prosjektleder: Elin Dahl Hjort

+47 9916 9790

 elin@modusdesign.no